بسمه تعالي
بررسي تاريخي نشان ميدهد در کشورهايي که امروزه به عنوان کشورهاي توسعه يافته از آنها ياد ميشود تحولات صنعتي از ابتدا از دانشگاهها و مراکز علمي آغاز شده است و از هنگامي که صنعت رو به شکوفايي گذاشت حل مشکلات خود را در گروهمکاري دانشگاهها و مراکز تحقيقاتي دانست و ناگزير از مراجعه به محققان شد نيازهاي متقابل مراکز علمي و صنعت نيز الزامات توسعه ي کشور را ايجاب مي کند که همکاري و ارتباط نزديکي ميان مراکز علمي و صنعتي وجود داشته باشد. افزون بر آنکه بالندگي هر کشوري به توان علمي – فناورانه را پوشش ميدهند بستگي دارد و ميزان ارتباط مراکز علمي تحقيقاتي و صنعت در هر کشور از شاخص هاي تعيين کننده توسعه يافتگي آن کشور به شمار ميرود مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه به منظور همکاري تحقيقاتي با مراکز علمي- دانشگاهي و صنعتي کشور با برخورداري از مجموعه مديريتي توانمند و علاقه مند به همکاري و توسعه ارتباط با دانشگاه و نيز بدنة کارشناسي بسيار قوي و بکارگيري نيروهاي کارآزموده دانشگاهي جهت انجام پروژه هاي تحقيقاتي علمي بر اساس مصوبه شماره 1788/22 مورخ 18/4/84 شوراي گسترش آموزش شکل گرفت و تحت شماره 20366 در اداره کل ثبت شرکتها و مالکيت صنعتي (سازمان ثبت اسناد و املاک کشور) به ثبت رسيد.
هدف از تشکيل مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه: انجام تحقيقات و جمع آوري اطلاعات و نشر اطلاعات پژوهشي و تجزيه و تحليل پروژه هاي داخلي و خارجي علمي و اجراي پروژه هاي تحقيقاتي، برگزاري دوره هاي آموزشي و برگزاري آزمونها و .....مي باشد.
و ظايف کلي مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه: الف- تحقيق و بررسي روش هاي انجام پروژ ه هاي تحقيقاتي، مطالعاتي و آموزشي. ب – بررسي امکانات داخلي بين المللي با توجه به اوضاع و احوال اقتصادي فني و اجتماعي کشور ج – برقراري ارتباط با موسسات علمي ساير مجامع بين المللي کشورها در ارتباط با نيازمنديهاي آموزشي و تحقيقاتي و ارائه طرحهاي لازم د – تجزيه و تحليل چگونگي وضعيت آموزشي در جامعه مهندسين و شناخت عوامل موثر در بهبود سطح علمي اعضاء انجمن ﻫ - ايجاد و اداره کتابخانه مرکزي مراکز تحقيقاتي به منظور جمع آوري کتب و نشريات مورد نياز براي امور پژوهشي مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه و – ايجاد و تحکيم ارتباط محققان مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه با محققان صنايع و دانشگاهيان کشور ز – برگزاري کنفرانس ها، سمينارهاي علمي و آموزشي ح – تجليل و قدرداني از محققان و پژوهشگران که به نحوي خدمات برجسته اي در پيشبرد هدفهاي مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه انجام داده اند. ط – انتشار مجلات علمي و آموزشي و پژوهشي
ارکان مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه : مرکز داراي ارگان زير مي باشد: الف – شوراي عالي پژوهشي و آموزشي که وظيفه بررسي و اظهار نظر در خصوص خط مشي و اصول کلي برنامه هاي آموزشي و پژوهشي و ارزيابي فعاليتهاي مرکز و همچنين تأئيد و برگزاري کنفرانس ها و سمينارهاي علمي و آموزشي و پژوهشي و دعوت از صاحب نظران خارج از کشور و ارتباط با سازمانها و مجامع تحقيقاتي داخلي و خارجي و انتصاب رئيس مرکز را بعهده دارد. ب – سرپرست يا مدير مرکز تحقيقات برق و الکترونيک که از ميان اعضاء توسط رئيس شواري عالي پژوهشي و آموزشي انتخاب و منصوب ميشود که مسئوليت اداره کليه امور پژوهشي و نظارت بر حسن اجراي وظايف و مقررات، اساسنامه، آئين نامه ها، اجراي مصوبات شوراي عالي پژوهشي، پيش بيني هزينه هاي پژوهشي و آموزشي، انتصاب و انتخاب مسئولين هريک از واحدهاي پژوهشي صدور احکام، امضاء کليه نامه ها، قراردادها و تهيه گزارش فعاليت ها و مالي و تسليم به شوراي عالي پژوهشي و آموزشي را بر عهده دارد.
منابع مالي مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه: از طريق برگزاري دوره هاي آموزشي، اجراي پروژه هاي تحقيقاتي، ارائه خدمات مشاوره اي و کارشناسي، برگزاري کنفرانس ها و سمينارها و ميزگردهاي تخصصي، فروش نشريات و مجلات علمي تامين ميشود.
اعضاء هيئت موسس : متشکل از اعضاي هيئت مديره انجمن مهندسين برق و الکترونيک، اساتيد دانشگاهي، مديران صنعت برق و سازندگان تجهيزات صنعت برق مي باشند.
اعضاء هيئت مديره: هيئت مديره مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه متشکل از جناب آقاي دکتر حسن غفوري فرد استاد دانشگاه صنعتي امير کبير و رئيس هيئت مديره انجمن مهندسين برق و الکترونيک و بنيان گذار اصلي مرکز که از بدو تأسيس تا کنون در راستاي اعتقادات عميق خود به لزوم همکاري صنعت با دانشگاه و مرکز علمي در همة ابعاد از هيچ کوششي فرو گذار نکرده اند. جناب دکتر قدرت اله حيدري، استاد دانشگاه صنعت برق آب و برق و دبير انجمن مهندسين برق و الکترونيک که همواره به صورت شاخص حامي و هادي تمام عياري، از تجارب ارزشمند در صنعت و تلفيق آن با تجارب آموزشي و تحقيقاتي براي برقراري ارتباط صنعت با دانشگاه و مراکز علمي بوده اند. جناب آقاي مهندس سيد محمد هاشمي مدير عامل شرکت برق منطقه اي مازندران که منشأ تحولات قابل توجهي در زمينه همکاري صنعت با مراکز علمي و موسسه تحقيقاتي دانش پژوه بوده اند. هم اکنون مراکز با ارسال نامه به کليه شرکتهاي برق منطقه اي، شرکتهاي توزيع نيروي برق و صنايع سازندگان تجهيزات صنعت برق آمادگي خود را براي برگزاري دوره هاي بازآموزي و انجام پروژه هاي تحقيقاتي صنعت برق کشور در زمينه هاي گروه مخابرات، گروه الکترونيک، گروه قدرت، گروه کنترل و گروه کامپيوتر را نموده است و خوشبختانه با استقبال خوبي مواجه شده است.
محل مرکز تحقيقات برق والکترونيک دانش پژوه : هم اکنون خيابان فلسطين، ساختمان 55 پلاک 39 طبقه دوم مي باشد و همچنين قراردادي با پارک فن آوري پرديس جهت خريد قطعه زمين در شهر رودهن منعقد نموده و مراکز تحقيقاتي خود را به آن محل منتقل خواهد کرد. متقاضيان انجام پروژه هاي تحقيقاتي برگزاري دوره هاي آموزشي مي توانند ضمن مکاتبه با آدرس فوق و يا از طريق وب سايتwww.iaeee-iran.org و ياشماره تلفن هاي 88904158 و 44085674 تماس حاصل فرمايند. و همچنين مي توانند درخواستهاي آموزشي خود را از طريق سامانه مرکزي عرضه و تقاضاي بازآموزي سازمان پژوهشهاي علمي bazamouzi.irost.org مکاتبه نمايند.
مرتضي بهادري مدير آموزش مرکز تحقيقات برق و الکترونيک دانش پژوه
|